divendres, 28 de juny del 2013

BONI-M

PASTÍS DE TARONJA I XOCOLATA "BONI-M"
Avui desvetllem un dels secrets més ben guardats a cal Francisco-Mònica. Els de VacarissesCorre que no els atrapem ara ja sabem perquè corren tant. Ells ens diuen que és un bon recuperador per a les tirades llargues. Vosaltres mateixos. Feu la prova, el tasteu i quan els veieu córrer per Vacarisses pregunteu-los d'on ve el nom de la recepta: si el tasteu i ja teniu una edat és possible que us vingui a la memòria algun regust de joventut...

Ingredients:
-4 ous
-2 taronges
-250 grams d’ametlla picada
-250 grams de sucre
-1 sobre de llevat “royal”
-250 grams de xocolata negra (tauleta) per fondre

Elaboració:
-Bulliu les taronges (amb pela inclosa)  en una olla amb aigua. Si l’aigua les cobreix per complet, feu-ho durant mitja hora. Si suren, bulliu-les mitja hora per un costat i mitja per l’altre.

-Mentrestant, barregeu els ous i el sucre amb la batedora.

-Fetes les taronges, traieu-les i talleu-les en diversos trossos perquè es refredin abans.

-Un cop fredes, passeu-les per la batedora, juntament amb els ous i el sucre.

-Afegiu-hi l’ametlla picada i el llevat.

-Removeu-ho amb cullera si volem trobar l’ametlla en menjar el pastís.

-Esteneu la barreja en una safata rectangular, sobre paper d’alumini, a una alçada d’un o dos dits.

-Fiqueu-ho al forn a mitja alçada uns 30 minuts a 180ºC.

-Ja passat pel forn, traieu-lo i deixeu-lo refredar.

-Gireu la safata sobre una font plana per poder treure el paper d’alumini.

-Foneu la xocolata negra, tallada a trossos, en el microones (aneu comprovant-ho cada 30 segons i removent-ho).

-Esteneu la xocolata sobre el pastís, ja sigui cobrint-lo tot o en tires creuades.

-Poseu-lo a refredar a la nevera.

Salut i bon profit! 
Francisco i Mònica

2 comentaris: