diumenge, 9 de març del 2014

XV MARXA DELS CASTELLS DE LA SEGARRA

XV MARXA DELS CASTELLS DE LA SEGARRA, 9 de març
La Marxa dels Castells de la Segarra va néixer l’any 2000 quan un grup d’amics de la comarca de la Segarra va tenir la inquietud de dur a terme una nova activitat de caire excursionista inèdita en les nostres contrades. Aquesta nova iniciativa havia de reunir algunes característiques determinades per fer-la atractiva. Es va creure ideal que els castells de la comarca per si sols ja podien representar un atractiu, alhora que el paisatge que ens ofereix la comarca a l'inici de la primavera, amb el seu verd intens i els arbres florits, podia acabar d’arrodonir l’espectacle de la caminada.

L'itinerari escollit té una distància de 54 quilòmetres i un desnivell de poc més de 1200 metres acumulats. L’altiplà de la Segarra ens ofereix un terreny de pujades i baixades constant, però sempre de poca importància. Els pobles que es poden visitar durant el recorregut, que cada any canvia de sentit, és a dir un any va en sentit del rellotge i el següent en sentit antihorari, són Cervera, Guissona, les Pallargues, Florejacs, l'Aranyó, Montcortès i Castellnou d'Oluges entre altres. Del web: 
 L'Ismael Orús ha aconseguit "enredar" per a l'ocasió sis VacarissesCorre més i tots han acabat la cursa, això sí, cadascú al seu ritme: la majoria corrent, altres trotant a les baixades i altres caminant.
Com que la sortida era a les 7 del matí, hem pogut gaudir de la fresca matinal fins ben bé quarts d'onze; a partir d'aquesta hora el sol ha començat a escalfar i ja no ens ha deixat fins a l'arribada (les ombres a la Segarra són més aviat escasses i tot i l'època de l'any ha faltat poc per arribar als 20º).
 Pocs minuts abans de la sortida a Guissona: amb el Jesús, l'Ismael, el Jose, l'Alex, el Josep Maria i la Teresa (esperàvem la Cris que no arribava).
 Km 17.900 i segon avituallament: les Pallargues (poble natal del Josep Maria).
 Al costat del pavelló poliesportiu de Guissona, lloc d'arribada i molt ben acompanyats.
 Gràcies família!

Moltes felicitats!
Salut i km! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada