dilluns, 15 de juliol del 2013

VIII CURSA DEL PEDRAFORCA-SALDES

MÒNICA ARDID EN PLENA FORMA
Un nou podi espectacular per a la Mònica que corria per VacarissesCorre i no menys espectacular la crònica que ens ha fet el Francisco de l'esdeveniment. Gaudiu-la!
Aquest cap de setmana la Mònica ha corregut  la mítica cursa del Pedraforca representant al VacarissesCorre. Una cursa espectacular que surt des de la plaça major de Saldes, corona el Pedraforca per la cara Nord per tornar a baixar per la tartera de la cara sud. Un nivell de cursa molt alt en dones: les tres primeres van batre el rècord que tenia la Núria Picas des del 2010. La Mònica va quedar tercera, perdent el segon lloc quan ja estava arribant.
Després d’una pujada espectacular, molt tècnica i amb grimpades per les roques, va arribar al cim molt a prop de la Núria Picas, a un minut i escaig, la Montse Martinez de la Selecció Catalana perseguidora al darrere a 2 minuts i mig de la Mònica. Comença una baixada per la tartera, perillosa i espectacular a tota velocitat. Per qui la vulgui fer alguna vegada us aconsello que utilitzeu guants de ciclista amb els dits lliures, per quan caigueu i recolzeu les  mans buscant l’equilibri no us feu sang (l’experiència ha de servir d’alguna cosa). Quan ja es començava a olorar l’arribada, sent unes passes al darrere, la Montse ha fet una baixada increïble i l’agafa, molt esportivament la deixa passar, per no entorpir el ritme i intenta seguir-la, però aquest puntet més de velocitat que portava li fa impossible mantenir el segon lloc.  

Resultat final: 2 hores 4’ 41”, més de 8 minuts menys que el rècord personal que tenia la Mònica des del 2006 i 6 segons menys que el rècord que tenia la Nuria Picas des del 2010 i que aquest any ha tornat a batre. Però el millor de tot la sensació de poder seguir a aquest ritme més quilòmetres, símptoma  que l’entrenament per a la Marató de l’Aneto del proper dia 27 de juliol va molt bé”.
 EL RECORREGUT
El recorregut es fa pel massís del Cadí amb sortida i arribada a la població de Saldes. Es passa pel refugi Lluís Estasen, coll del Verdet, Pollegó Superior i tartera amb direcció a Saldes. La distància és de 13,320 km. Amb uns desnivells de 1.298 m en + i 1.298 m en -. El punt més alt és el Pollegó Superior amb 2.498 m i el punt més baix la població de Saldes amb 1.200 m.
Característiques tècniques:

Distància recorreguda: 13,320 km

Altura màxima: 2.498 m

Altura mínima: 1.200 m

Desnivell màxim: 1.298 m

Desnivell positiu acumulat: 1413 m

Desnivell acomulat: 1432 m

Pendent mitjana: 15% fins al Pollegó

Màxim pendent positiu: 92.42 %

Màxim pendent negatiu: -66.77 %

 Moltíssimes felicitats!

3 comentaris:

  1. Felicitats Mónica! que forta estàs. gràcies x la crònica Francisco
    isabel

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res Isabel. Només intentava engrescar-vos per l' any que ve, je, je..
      Qui s'anima?
      Francisco

      Elimina
  2. Entre els teus comentaris, Francisco, i els que ens va fer la Mònica a l'entrenament de dimarts potser sí que ens animem a anar al Pedraforca, a passeig, a córrer tranquil·lament en companyia..., però fer la cursa ja és una altra cosa! Com deia aquell, aquests atletes "no són d'eixe món."
    Josep Maria

    ResponElimina